Hva er den mest alvorlige skaden vi har hatt på turen?

Vi har egentlig hatt kun en skade og det var kapteinen som fikk et kutt i pannen da han stanget i taket. Min oppgave ble å plastre og berolige (bagatellisere).

Chipslegen, her med egen skjorte.

Hvordan synes du det har fungert sånn rent ernæringsmessig?

Når det gjelder dette vil jeg kun snakke for meg selv. Det hadde vært kjekt om vi hadde hatt mer gass slik at vi kunne tilberedt mer mat i båten. Jeg setter stor pris på kjøleskapet som gjør det mulig å spise frokostblanding med frisk melk og banan hver dag.

Hva med det psykiatriske?

Host. Det er klart at det er fort gjort å bli motløs med så dårlig vær og annen motgang vi har hatt. Med annen motgang tenker jeg på tekniske problemer i starten både i Norge og i Skottland, sjøsyke, hodepine, hosting, feber og nattesvette osv. For å unngå at mannskapet skal fly i tottene på hverandre lar jeg dem bruke meg som målskive for alle spydigheter og fornærmelser. Her har de gått rett i fellen.

Hva har vært det artigste på denne turen?

De forstenede trestokkene på Staffa gjorde inntrykk. Det var kostelig å bli oppvartet på Glengarry slottshotell, og jeg satte pris på joggetur, bading og romantisk rotur med utforsking av skipsvrak  samme sted. Delfinene som svømte ved båten over Nordsjøen er nok noe jeg aldri kommer til å glemme.

Legen tripper før gallamiddagen på Glengarry. Skoene er lånt av Maren, skottlands- og slottsentusiast

Skipsvrak ved Glengarry

Da sier vi takk for intervjuet og håper legen får fine dager videre.